REMEKER weibier
Het zoetige van de lactose, het lichte bittertje van Amber mout en een aromahop die een licht bloemige en citrusachtige smaak geeft: over elke toevoeging is nagedacht om een mooie balans te vinden. Het resultaat is een friszoete, amberkleurig bier dat laag is in alcoholpercentage 4,5%.
REMEKER weibier: “een geweldig samenspel van smaken die alle smaakpapillen prikkelen.”
Aroma: Bloemig en citrus, met het zoete van lactose en een vleugje grasachtig aroma.
Smaak: Pilsmout met als tegenhanger het zoete van de lactose uit de wei. Het bier wordt verder in balans gebracht door toevoegingen van diverse hopsoorten.
Alcoholpercentage: 4,5 %
Aanbevolen serveertemperatuur: 5℃ – 7℃
Ingrediënten: Wei*, Gerstemout, Spelt, Haver, Hop.
*Kan lactose bevatten
Het bier is een product van een samenwerkingsverband tussen Brouwerij Kleiburg en Brouwerij Het Aambeeld.
Het etiket
Het REMEKER weibier heeft uitgedaagd tot een nieuw logo. De welbekende zwart/witte Jersey koe is, speciaal voor deze gelegenheid, in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen omdat het een nieuw product in het assortiment betreft, des te meer om de consument mee te nemen in de innovatieve ontwikkelingen binnen het bedrijf en men kennis te laten maken met waar REMEKER voor staat.
- De koe
De Jersey koe behoeft weinig uitleg: onze koeien zorgen voor de volvette, eiwitrijke melk waar wij in eerste instantie REMEKER kaas van maken. Tijdens dit proces ontstaat het bijproduct wei. De wei is rijk aan eitwitten, vitaminen en mineralen en is één van de hoofdbestanddelen van het REMEKER weibier, zoals de naam al doet vermoeden.
- De kaas
De kaas op het etiket geeft onze ‘core business’ aan: REMEKER kaas. Er zijn vier leeftijden te onderscheiden: Pril, Ryp, Olde en Pracht. Bezoek zeker onze webshop voor meer informatie over de kaas!
- Het gras en de klaver
Dit staat symbool voor de aandacht die wij hebben voor de bodem, de voeding die onze koeien binnen krijgen. Naast dat de koeien volledig grasgevoerd zijn, hebben zij ook kruiden tot hun beschikking. Een gezonde bodem, betekent gezonde voeding, betekent sterke koeien en voedzame melk.
- De drie generaties
Drie generaties van de Voort: ontmoet Jan Dirk, Peter en David. Jan Dirk (vader van Peter en David) draagt bijna het stokje over aan zijn zoons. De broers gaan het bedrijf de komende jaren verder runnen. Een echt familiebedrijf dus!
- De molen
De afgelopen jaren is er binnen het bedrijf REMEKER veel aandacht geweest voor innovaties op het gebied van duurzaamheid. Er zijn onder andere ruim 300 zonnepanelen geplaatst en in het voorjaar van 2023 een windmolen. Iets waar we erg trots op zijn!