Innoverende rijpingsruimte: officiële opening

Het ‘Natuurpakhuis’ werd op 2 april 2015 geopend door Gelders gedeputeerde Annemieke Traag. Deze feestelijke en ook zakelijk belangrijke stap vond plaats in Lunteren bij melkveehouderij en kaasmakerij De Groote Voort.

Proeftuin

Dit innovatieve pakhuis is gebouwd met natuurlijke materialen en processen, met als doel een proeftuin te creëren voor het op een natuurlijke manier rijpen van kazen met een natuurkorst.

Consortium

Deze nieuwe rijpingsruimte werd mede gefinancierd door de Provincie Gelderland. Ook Oost NV en RCT ‘De Vallei’ ondersteunden De Groote Voort bij het ontwikkelen van deze proeftuin. Een Oost-Nederlands consortium van bedrijven, bestaande uit onder andere De Groote Voort, PS Koeltechniek en Bouwbedrijf NAP hebben de proeftuin gerealiseerd.

Onderzoek

Wageningen Universiteit doet wetenschappelijk onderzoek naar de smaak van de kazen door het meten van de geurstoffen in de kaas en de natuurkorst. Deze informatie is, net als andere kennis die wordt opgedaan in de proeftuin, vrij beschikbaar voor geïnteresseerden.

Delen

Zelfkazers en affineurs zijn welkom om in de proeftuin nieuwe kennis te vergaren, waardoor ze betere kazen kunnen produceren onder duurzame condities. Op 15 mei 2015 tussen 15:00-20:00 uur vond de publieksopening van het Natuurpakhuis plaats.

Meer informatie over de proeftuin?

Neem contact op via e-mail.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *